Historie

Start oprichting

AVH dairy trade B.V. is gevestigd in Heerhugowaard, Noord-Holland en werd in 2001 opgericht. Door persoonlijke ervaring dat geitenmelk een oplossing kon zijn voor koemelkallergie werd het idee geboren om een bedrijf te starten als exporteur van geiten- en schapenmelkproducten. De wens om een persoonlijk en overzichtelijk bedrijf op te zetten paste goed bij deze nichemarkt. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een volwassen speler in een markt die snel groeit.

Transparante communicatie, proactieve aanpak en vertrouwen

De mensen in ons team kenmerken zich door transparante communicatie, proactieve aanpak en vertrouwen.
We denken graag met je mee; zaken doen is immers samenwerken.
Wij lopen warm voor goed persoonlijk contact en geloven in synergie tussen mensen en bedrijven. Er moet een klik zijn aan de telefoon, op de beurs of tijdens een ontmoeting. Op het moment dat we samen die klik voelen, dan kan er iets ontstaan. We houden van dynamiek en halen energie uit innovatieve processen. De perfecte deal is er als AVH iets heeft toegevoegd aan de keten of als we rust kunnen creëren in de markt.

Emmi, Zwitserland

Per 01 januari 2013 zijn wij een dochteronderneming van Emmi uit Zwitserland.
Dat was een grote en bijzondere stap. Emmi is een dominante speler in diverse niches in de internationale zuivelwereld met de van haar bekende producten Emmentaler en Gruyère kaas maar ook Caffè Latte en vele type yoghurts en desserts. Emmi levert een sterke kennisinfrastructuur en uitgebreide wereldwijde distributie waar AVH dairy trade B.V. haar expertise, kennis van (biologische) geiten- en schapenzuivel producten, aan toe heeft gevoegd.
Daar staan we niet alleen in bij Emmi, die al eigenaar is geworden van:
USA: Cypress Grove Chevre (2010), Redwood Hill Farm & Creamery (2015), Jackson-Mitchell, Inc. (“Meyenberg”) (2017),
Zwitserland: Molkerei Biedermann (2011),
Nederland: Bettinehoeve (2016)
Oostenrijk: Leeb Biomilch GmbH (2019)
Deze bedrijven zijn net als AVH dairy trade B.V., specialisten in geiten- en/of schapenzuivel producten.

Goat Milk Powder B.V.

AVH dairy trade B.V. is medio 2013 mede-eigenaar van Goat Milk Powder B.V., te Etten-Leur.
Goat Milk Powder is een bijzondere aanbieder in de zuivelwereld.
Op basis van geitenwei en geitenmelk wordt er een range van producten geleverd, zoals wei proteïne concentraten met 55 procent eiwit (WPC55) en (biologische) volle melkpoeder (FCMP). De productie is geheel koemelkvrij.