Schapenkaas

Schapenkaas

Schapenkaas mag zich verheugen in een sterk groeiende belangstelling. En dat is niet verwonderlijk. De smaak is uitgesproken zuiver en romig en de toepassingen zijn verrassend veelzijdig. Daarbij komt dat de kaas een gezond karakter heeft.

Schapenkaas wordt niet voor niets steeds populairder. Niet alleen omdat het zo ontzettend lekker is, maar ook vanwege het ontzettend uitgebreide assortiment en de vele gebruiksmogelijkheden in bijvoorbeeld koude en warme gerechten of op het brood, bij een glas wijn of op een voortreffelijk kaasplateau.

Hollandse half-harde kaas van schapenmelk

Hollandse half-harde kaas van schapenmelk wordt in de zuivelfabriek geproduceerd. De half-harde kaas kan al na ongeveer drie weken jong worden gegeten. Tijdens de verdere rijping krijgt de kaas geleidelijk meer smaak en karakter. Kenmerkend is de boterachtige kleur en de romige smaak.

Lamb Chopper

Een goed voorbeeld is de kaas Lamb Chopper die AVH dairy trade B.V. laat produceren door vooraanstaande Nederlandse kaasmakerijen voor ons zusterbedrijf Cypress Grove Chevre in het noorden van Californië.

Cypress Grove Chevre is tevens onderdeel van Emmi uit Zwitserland.

 

Voor meer informatie over schapenkaas kunt u contact met ons opnemen.