Geitenmelkpoeder

Geitenmelk

Geitenmelk wordt al van oudsher gebruikt als voedingsmiddel. Het is smakelijk, gezond en licht verteerbaar.
Het vetgehalte in vloeibare melk ligt gemiddeld op ongeveer 4,1% en het eiwitgehalte op 3,4%.
De voedingseigenschappen zijn hoog: zo is geitenmelk een belangrijke bron van hoogwaardig eiwit (het bevat alle essentiële aminozuren), calcium, vitamine A en B2. Daarmee bevat geitenmelkpoeder de van nature aanwezige bouwstoffen en elementen die in geitenmelk aanwezig zijn.

Wat is geitenmelkpoeder?

Geitenmelkpoeder is geitenmelk waaraan water door middel van verdampen en sproeidrogen is onttrokken, zodat er volle melkpoeder overblijft. Indien de geitenmelk eerst wordt ontroomd en vervolgens wordt gedroogd, wordt magere melkpoeder geproduceerd. Na het oplossen van de melkpoeder met water ontstaat wederom melk, zij het met een iets veranderde smaak.

Hoe wordt de melkpoeder geproduceerd?

Goat Milk Powder B.V. produceert haar poeders van 100% Nederlandse verse geitenmelk. Nederlandse geitenmelk staat bekend om haar milde smaak. Het is een direct gevolg van de enorme ontwikkeling qua professionaliteit van de Nederlandse geitenmelksector. De Nederlandse melkgeitenhouder staat bekend als één van de meest efficiënte ter wereld met een enorme drive om hoog kwalitatieve melk te produceren met geiten die in een lage stress omgeving leven. In het algemeen worden in Nederland witte geiten van het ras Saanen gemolken. Het gemiddelde productieniveau van de Nederlandse melkgeiten stijgt jaarlijks als gevolg van goede erfelijke aanleg en een prima management. Niet alle melk voldoet aan de strenge eisen die Goat Milk Powder B.V. van haar boeren verlangt. Alleen geitenmelk met uitmuntende uitgangswaarden komt in aanmerking om aan Goat Milk Powder B.V. geleverd te worden.

Waar kan geitenmelkpoeder voor worden gebruikt?

Toepassingsgebieden voor melkpoeder uit verse geitenmelk zijn groot. Onze belangrijkste afzetmarkt is de babyvoeding industrie waar volle melkpoeder succesvol wordt toegepast. Daarnaast zijn er bijzondere kansen in sectoren als sportvoeding, toepassingen op gezondheidsgebied en verwerking in farmaceutische en cosmetische producten.

Enkele concrete voorbeelden voor de toepassing van geitenmelkpoeder, zowel vol als mager zijn:

  • babyvoeding
  • opgroeimelk
  • yoghurt
  • kaas
  • chocolade
  • sportvoeding
  • voeding voor ouderen
  • ijs
  • zeep

Meer informatie over magere of volle geitenmelkpoeder treft u aan op: www.goatmilkpowder.com of neem contact met ons op.