Geitenkaas

Geitenkaas

Geitenkaas mag zich verheugen in een sterk groeiende belangstelling. En dat is niet verwonderlijk, gezien het gezonde karakter ervan.
Daarnaast is de smaak van de kaas uitgesproken zuiver en mild. Ook biedt de verrassende veelzijdigheid vele mogelijkheden tot het verwerken van geitenkaas in diverse gerechten, zowel warme als koude. Door het uitgebreide assortiment kan de kaas tevens dienen als onderdeel van een voortreffelijke kaasplateau of geserveerd worden bij een goed glas wijn.

Hollandse half-harde geitenkaas

Hollandse half-harde kaas van geitenmelk wordt op de boerderij en in de zuivelfabriek verwerkt. De half-harde kaas kan al na ongeveer zes weken jong worden gegeten. Tijdens de verdere rijping krijgt de kaas geleidelijk meer smaak en karakter. Kenmerkend is de romige smaak, met tonen van walnoot en een ‘kristalletje’.

Midnight Moon

Een goed voorbeeld is de kaas Midnight Moon die AVH dairy trade B.V. laat produceren door vooraanstaande Nederlandse kaasmakerijen voor ons zusterbedrijf Cypress Grove Chevre in het noorden van Californië.

Cypress Grove Chevre is tevens onderdeel van Emmi uit Zwitserland.

 

Voor meer informatie over geitenkaas kunt u contact met ons opnemen.